EGERAY ‘IN TREN SETLERİ İÇİN İMZALAR ATILDI.


EGERAY'ın banliyö tren setlerinin temin sözleşmesi 8 Temmuz 2008 günü İzmir Alsancak Gar'da düzenlenen törenle imzalandı.
Sözleşme; TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin %50'şer ortak olarak kurduğu İZBAN A.Ş. (İzmir Banliyo Taşımacılığı Sistemi Ticaret A.Ş.) ile İspanyol CAF firması arasında yapıldı.

Genel Müdürümüz Süleyman KARAMAN törende yaptığı konuşmada¸TCDD'nin yerel yönetimlerle işbirliği halinde kentiçi toplu taşımacılığı çağdaş bir düzeye getirme konusunda büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirterek; “TCDD Egeray için 165 milyon Dolar harcama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile metro standartlarına getirilen banliyo sisteminde günde 500 bin yolcuya hizmet verilecektir. Böylece güzel İzmirimiz çağdaş ulaşım altyapısı ile ulaşım sorunlarını çözümleyen bir kent olacaktır. Sırada Marmaray var, Başkentray var, Ankara-Sivas, Ankara-Konya, Ankara- İstanbul hızlı tren projeleri var. “ dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU da “ Egeray, bir belediye ve kamu kurumunun işbirliği ile gerçekleşen örnek bir projedir. Kentlerde insanları otobüslerle taşıyarak mutlu etmek mümkün değildir. ‘Çağı yakalamak, teknolojiyi getirmek zorundayız' hizmet anlayışı ile TCDD ile işbirliği yaptık. Bu projenin Türkiye ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Özellikle İzmir'in Kuzey- Güney hattına ulaşım rahatlığı sağlayacaktır. Kirlilik, trafik yoğunluğu, imar düzenlemeleri gibi belediyecilik sorunları “Ulaştırma Sistemleri”nin sağlıklı olmasıyla çözülecektir” dedi.
İmza töreninde konuşan CAF Uluslararası İlişkiler Müdürü Cesus Esnaola “CAF demiryolu araçlarının yapımına odaklanmış, İspanya'da kendini ispatlamış ve tüm dünyadan pek çok şehre özel demiryolu araçları temin eden bir firma olmuştur. Bu ihale Türkiye'de yapacağımız üçüncü ihale olacak. Tren setlerini 26 ayda teslim edeceğiz. Demiryolu araçları üretiminde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

EGERAY ‘IN TREN SETLERİ İÇİN İMZALAR ATILDI. EGERAY ‘IN TREN SETLERİ İÇİN İMZALAR ATILDI. Reviewed by train on Perşembe, Temmuz 17, 2008 Rating: 5

Hiç yorum yok