TÜRKİYE VE İTALYA ARASINDA DEMİRYOLLARI İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Hızlı tren işletmeciliğine hazırlanan Türkiye, bu alanda öncü ülkelerden İtalya ile işbirliğine gidiyor. Türkiye-İtalya demiryolları arasında işbirliğini öngören mutabakat zaptı Roma'da imzalandı.

Milano-Bologna hızlı tren hattının işletmeye açılması dolayısıyla Roma'ya giden TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İtalya Demiryolları Genel Müdürü Mauro Moretti ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülke demiryolları arasında işbirliğini öngören mutabakat zaptı imza altına alındı. Buna göre, iki ülkenin demiryolu idareleri, özellikle hızlı tren işletmeciliğinde, işletme, bakım ve tamir konuları başta olmak üzere bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak.




Protokolle ilgili bilgi veren Karaman, "Artık iki ülkenin tren idaresi attıkları her türlü adımı karşı tarafa bildirecek. Sanayi de bundan yararlanacak. Ray üreticisi, o ülkede ne olup bittiğini bilecek. İşletim, altyapı, personel eğitimi ve bakım gibi konularda bilgimizi birbirimize aktaracağız. Ülkeler, fizibilite konusunda da birbirine destek olacak" dedi.

Karaman, İtalya'nın savunma sanayi ve ulaştırma alanlarındaki uluslararası firması Finmeccanica'nın ulaştırma yatırımlarını üstlenen Ansaldo'nun tren üretim fabrikasını da gezdi.

İtalya'nın demiryolları, savunma ve enerji alanlarında uluslararası firmasının ulaştırma yatırımlarını üstlenen firmanın İş Geliştirme Müdürü Arcangelo Fornelli ise; “Dünyada yaşanan krize rağmen hedeflerimizi koruyoruz. Trenlerimiz saatte 300 kilometre hıza ulaşıyor, uçaklara meydan okuyor. Türkiye'deki gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'yi sadece bir pazar olarak görmüyoruz. Birçok konuda iş birliği yapmak istiyoruz. TCDD'nin yan kuruluşları TÜLOMSAŞ ve TÜVASAŞ ile de çalışabiliriz. Türkiye'deki yeni raylı sistem projelerinde de yer almak istiyoruz” dedi. TCDD
TÜRKİYE VE İTALYA ARASINDA DEMİRYOLLARI İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI TÜRKİYE VE İTALYA ARASINDA DEMİRYOLLARI İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI Reviewed by train on Pazar, Aralık 21, 2008 Rating: 5

Hiç yorum yok