ZF Türk demiryolu sektörü için durum izleme sistemi connect@rail'i tanıtıyor

UlaşımPark'ın alçak tabanlı tramvaylarına kurulan ZF sistemi Kocaeli’nde ilk kez kullanıma sunuluyor 


Şirketin hâlihazırda kurulu olan hipoid ayna dişli kutusuyla birlikte connect@rail, ZF'nin dijital yetkinliklerini ve demiryolu sektörünü desteklemedeki kilit rolünü vurgulamaktadır
 


 Hassas bileşen ve yol izlemeye olanak tanıyan connect@rail, tahmine ve duruma dayalı bakımı mümkün kılar İstanbul'da düzenlenen bu yılki Eurasia Rail fuarında ZF standını ziyaret edin (Salon 4, B252)

 ZF, dijital durum izleme sistemi connect@rail için yeni bir müşteri projesiyle Türkiye'nin demiryolu sektöründeki konumunu daha da güçlendiriyor. 

 
Kocaeli'de şehir içi ulaşım işletmecisi UlaşımPark için alçak tabanlı tramvayla başarılı bir deneme aşamasını tamamlayan sistem, ZF'nin her geçen gün artan dijital yetkinliklerini de gözler önüne seriyor. Sensör ve bulut tabanlı kapsamlı bir çözüm olan connect@rail, hassas demiryolu altyapısı ve aktarma bileşenlerinin izlenmesini sağlar. 
 
Bu, tahmine dayalı bakımı kolaylaştırır ve tren ağının güvenliğini, güvenilirliğini ve verimliliğini artırır. ZF, 21-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Eurasia Rail fuarında connect@rail ve portföyündeki diğer yenilikçi ürünleri sergileyecek. 
 
Türkiye'nin mega şehri İstanbul'un doğusunda bir il olan Kocaeli, hareketli bir ticaret ve sanayi merkezidir. Metropol alanı, çoğu şehrin toplu taşıma araçlarını kullanan 1,9 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. 
 
Güvenli ve güvenilir hizmetin bir zorunluluk olduğu bu şehirde, yerel işletmeci UlaşımPark şu anda toplu taşıma ağlarında ZF'nin yenilikçi durum izleme sistemi connect@rail'i deniyor. 
 
Durmaray tarafından üretilen alçak tabanlı bir Panorama Tramvay üzerinde kurulan ortaklığın kapsamı, tekerleklerde, aktarma organlarında ve hatta rayın kendisinde olası arızaların tespit edilmesini içerecek. ZF'nin connect@rail durum izleme sistemi, Türkiye'de ilk kez kullanılacak.  
 
Güvene ve kanıtlanmış başarı geçmişine dayalı ortaklık 
  ZF Türkiye Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu, iş birliği hakkında şu açıklamalarda bulundu: “UlaşımPark, bizim için harika ve güvenilir bir ortak oldu. Birlikte Türkiye'nin demiryolu ağına daha fazla verimlilik, güvenlik ve güvenilirlik getireceğiz." 
 
Ekim 2022'den beri kullanımda olan prototip tramvay, gerçek hayatta günlük operasyonda 4.700'den fazla yolculuğu tamamladı. UlaşımPark Araç Bakım ve Atölye Şefi Yıldıray Hava, "Bu sistem, bakım masrafları ve zaman yönetimi açısından atölye ekibine destek olacaktır. Tahmine dayalı bakım, olası hasarları erkenden tespit etmemizi ve böylece daha doğru kararlar almamızı sağlayacak.
 
 ZF'yi bu yenilikçi yaklaşımından dolayı tebrik ediyoruz ve sistemi test edebildiğimiz için mutluyuz." dedi. ZF daha önce UlaşımPark ile çalışmıştı: 2018'de şirket, hipoid ayna dişli kutusu ile aynı aracı teçhiz etmişti. 
 
Bu ürünün olağanüstü kalitesi ve güvenilirliği, Türk filo işletmecisinin Almanya'daki teknoloji uzmanıyla ortaklığını genişletmesini kolaylaştırdı. 
 
Gelişen bu iş birliği, ZF'nin demiryolu sektörünü desteklemedeki kilit rolünü daha da güçlendirirken aynı zamanda genişleyen dijital yetkinliklerini sergileme fırsatı sunmuştur. ZF, şu anda connect@rail ile ilgilenen diğer işletmecilerle de görüşme hâlindedir.  
 
Büyük hassasiyetle olası hasarı tespit etme 
ZF'nin Altyapı ve Aktarma Organı İzleme Sistemi dört ana bileşenden oluşur: Ağır Hizmet TAG'leri, VCU Pro Yerleşik Birimler, ZF Cloud bağlantısı ve veri görselleştirme için özelleştirilebilir bir dijital pano. 
 
Kablosuz Bluetooth sensörleri olan TAG'ler, hızlanma verilerini kaydettikleri aracın tekerlek yatağı kapağına veya bojiye takılır. 
 
Bu bilgiler daha sonra analiz için ZF Cloud'a gönderilmeden önce yerleşik ağ geçidi birimlerinde toplanır. Analiz edilen veriler daha sonra ZF müşterisinin özelliklerine göre özelleştirilebilen sanal bir panoda görselleştirilir. 
 
 ZF'nin akıllı algoritmaları, araç çalışırken kaydedilen neredeyse algılanamayan hızlanma anormalliklerinden potansiyel hasarları tahmin edebilir. Bu sayede, sistem tekerleklerdeki düz noktaları ve dış aşınmalarını ve hatta (GPS ile bağlantılı olarak) altyapıdaki, yani rayların kendisindeki arızaları nokta atışı doğrulukla tespit edebilir. 
 
 Bu, operatörlerin tahmine dayalı ve duruma dayalı bakım planlamasına olanak tanır. Hem aracın hem de ağ operasyonunun güvenliği ve verimliliği artırılırken öngörülemeyen arıza süreleri en aza indirilir. 
 
Ayrıca bu tür hasarlar genellikle kabinde daha fazla gürültü, titreşim ve sarsıntı oluşmasına neden olduğundan trene binmek yolcular için daha keyifli hâle gelecektir.  
 
Tüm yollar İstanbul'a çıkar 
ZF, 21-23 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Eurasia Rail ticaret fuarı etkinliğinde kendine ait standında (Salon 4, B252) connect@rail ve portföyündeki diğer yenilikçi ürünleri sergileyecek. 
 

ZF Hakkında 

ZF; binek araçlar, ticari araçlar ve endüstriyel teknolojiler için sistem tedarik eden ve yeni nesil mobiliteyi mümkün kılan küresel bir teknoloji şirketidir. ZF araçların görmesini, düşünmesini ve uygulamasını sağlar. 
 
Araç Hareket Kontrolü, Entegre Güvenlik, Otonom Sürüş ve Elektrikli Mobilite şeklindeki dört ana teknoloji alanında çalışan ZF, araç üreticileri ile yeni gelişmekte olan taşıma ve mobilite servis sağlayıcıları için entegre çözümler sunar. 
 
ZF bir çok araç tipini elektriklendirir. Firma, ürünleri ile emisyonların düşürülmesine, çevrenin korunmasına ve de güvenli mobilitenin iyileştirilmesine katkı sağlar.
ZF Türk demiryolu sektörü için durum izleme sistemi connect@rail'i tanıtıyor ZF Türk demiryolu sektörü için durum izleme sistemi connect@rail'i tanıtıyor Reviewed by train on Salı, Haziran 20, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok