BAKAN ELVAN EURASİA RAİL 5’TEKİ SİEMENS STANDINI ZİYARET ETTİ

Bugün İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açan Eurasia Rail-5. Uluslararası Demiryolu, Şehir İçi Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda raylı sistem alanında en yenilikçi çözümlerini tanıtan Siemens Türkiye’nin standını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ziyaret etti. Bakan Elvan, ürünler hakkında bilgi aldı.

7 Mart’a kadar sürecek fuar kapsamında Siemens Ulaşım Bölümü, fuarda en yenilikçi çözümlerinden Velaro serisi çok yüksek hızlı trenleri, Desiro bölgesel trenleri, Vectron lokomotif ailesi ve Inspiro serisi metro araçlarıyla, bugünün ve yarının mobilite sistemlerini fuar katılımcıları ile buluşturdu. 

 Almanya, İspanya, Çin, Rusya ile birlikte İngiltere-Fransa arasındaki Manş Denizi'nin altından geçen Eurostar hattında hizmet veren ve 2015 yılı içinde Türkiye'de işletmeye alınacak Velaro serisi çok yüksek hızlı trenler, 50 dereceden -50 dereceye kadar geniş bir sıcaklık aralığında sorunsuz olarak çalışıyor. 

Bu nedenle, Velaro çok yüksek hızlı trenler, Türkiye'nin farklı iklim ve coğrafi koşullarında da sorunsuz hizmet verebilecek en ideal ürünler arasında bulunuyor. Fuarda tanıtılan başka bir tren seti Desiro çevreye dost yapısı, modern tasarımı ve yüksek verimliliğiyle konforlu ve ekonomik raylı ulaşım ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor. 

Sahip olduğu güçlü teknik özellikleri ve yüzde 90'ı bulan geri dönüştürülebilir malzeme oranıyla dünyanın en çevreci lokomotiflerinden biri olan Vectron lokomotifleri de fuar kapsamında Siemens tarafından ziyaretçilere tanıtıldı. Fuarda yer alan başka bir Siemens çözümü olan metro platformu Inspiro ise en yüksek seviyede otomatik sürüş sağlarken, hem sürücüsüz hem de sürücülü operasyonların beraber çalışabilmesine imkan tanıyor. 

Hafifletilmiş tasarımı ve kullandığı diğer teknolojiler sayesinde işletmelere daha yüksek enerji verimliliği sunan Inspiro, yüzde 94.8'lik geri dönüşüm oranıyla çevreye dost bir sistem sunuyor. Siemens’le “Sonsuz Evrim” Siemens Ulaşım Bölümü, raylı sistem ulaşım araçlarının yanı sıra şehir içi ve şehirlerarası raylı sistemlere yönelik Raylı Sistemler Sinyalizasyonu ve Elektrifikasyonu çözümlerini de fuar kapsamında ziyaretçilerle paylaştı. 

Siemens’in raylı sistemlerde akıllı elektrifikasyona yönelik yaklaşımını ortaya koyan “Sonsuz Evrim” sloganı, akıllı şehirlerin ihtiyacı olan raylı sistem elektrifikasyonları için geleceğe yönelik çözümlerle dikkat çekiyor. Siemens raylı sistemler portföyü, gün geçtikçe artan mobilite gereksinimlerini karşılamak için yenilikçi çözümler sağlarken, sistem maliyetlerini azaltıyor ve erişilebilirliği yükseltiyor. 

Güçlü bir tasarım ve yenilikçi teknolojiyle geliştirilen Siemens ürünleri, sürdürülebilir yolculuklar ve bağlantılı şebekeler sunarak bugünün raylı sistemlerine yarının sorularını da düşünerek yanıt sunuyor.
BAKAN ELVAN EURASİA RAİL 5’TEKİ SİEMENS STANDINI ZİYARET ETTİ BAKAN ELVAN EURASİA RAİL 5’TEKİ SİEMENS STANDINI ZİYARET ETTİ Reviewed by train on Perşembe, Mart 05, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok