HER YIL 140 MİLYON YOLCU TAŞIYOR

Demir yollarının çağdaşlığın bir simgesi olarak görüldüğü Japonya, dünyadaki en gelişmiş hızlı tren hatlarından birine sahip. 

1964 yılında Osaka ve ülkenin başkenti Tokyo’yu birbirine bağlayan ilk hızlı tren hattı kullanıma girdi. 5 saatlik yolculuğu 2 saate indiren ülkenin ilk hızlı treni, kısa sürede hava taşımacılığına ciddi bir alternatif oluşturdu. 

 İlk 3 yılda 100 milyon yolcu taşıyan hızlı tren, 1976 yılına gelindiğinde toplamada 1 milyar yolcuya hizmet vermişti. 1987’de özelleştirilen hızlı tren ağı, günümüzde her yıl yaklaşık 140 milyon yolcuya hizmet veriyor. ‘Shinkansen’ olarak adlandırılan hızlı trenler, saatte 320 km hıza kadar çıkabiliyor ve ülkenin çoğu noktasını başkente bağlıyor. Çoğu ülkenin hızlı tren projelerine başlamadan önce japonya’yı incelemesi bir tesadüs değil. 

Yarım yüzyıldır hızlı trene sahip olan Japonya, yolcu güvenliği konusunda da büyük bir başarıya imza atmış durumda. 1964’ten beri hizmet veren hızlı trenler, bugüne kadar hiçbir ölümlü kazaya sebep olmadı.ntvmsnbc
HER YIL 140 MİLYON YOLCU TAŞIYOR HER YIL 140 MİLYON YOLCU TAŞIYOR Reviewed by train on Salı, Ekim 14, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok