DÜNYANIN 3. BÜYÜK DEMİRYOLU FUARI: EURASIA RAIL


07-09 Mart 2013 tarihleri arasında İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) kapılarını açan,  konusunda dünyanın en büyük 3. Fuarı Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı, 25 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ve 25 ülkeden katılım gösterecek 286 firmayı bünyesinde ağırlıyor.  

TCDD ve alt kuruluşları olan TÜVASAŞ (Türkiye Vagon Sanayi A.Ş), TÜDEMSAŞ (Türkiye Demiryolu Sanayi A.Ş.) ve TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif Sanayi A.Ş.) Eurasia Rail Fuarı’nda, Türk demiryollarının vagon, lokomotif, demiryolu teknolojileri üreten milli kuruluşlarımız sektöre ait yenilikleriyle yerlerini aldılar.

3. Eurasia Rail
Demiryolu Fuarı’nın açılışını Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım yapacak.


3. Eurasia Rail Demiryolu Fuarı’nın açılışına bakanların yanı sıra;
İspanya Ulaştırma Bakanlığı Genel Sekreteri Mario Garces,
Alman Devlet Demiryolları Avrupa&Afrika Genel Direktörü Benoit Schmitt,
Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Vaselin Vasilev,
Irak Devlet Demiryoları Genel Müdürü Rafie Yousif Abbas,
Kosova Devlet Demiryolları Genel Müdürü Enis Berisha,
Polonya Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanı Jerry Kleniewski,
Romanya Devlet Demiryolları Genel Müdürü Arion Adrian
ve komşu ülke bakanlıklarından ve ülke devlet demiryollarından birçok üst düzey bürokrat katılacak.

Türkiye ve dünyada konusunda sektör devleri olan SIEMENS, ALSTOM, BOMBARDIER, VOSSLOH, THALES, CAF, TALGO, KNORR BREMSE, WEBASTO, VOITH TURBO, SAVRONIK, KARDEMİR, GENERAL ELECTRIC TRANSPORTATION, ULAŞIM AŞ, HYUNDAI ROTEM, ABB gibi firmalar ve Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti, Polonya’dan milli katılımlar gerçekleşti. 

Geçen sene dünya basınına ilk kez tanıtılan yüzde yüz yerli üretim metro aracı olan İpekböceği, bu sene de üretici firma Durmazlar tarafından tam modül olarak Eurasia Rail de yerini alacak. Hyundai Rotem de, Marmaray projesinde kullanılacak olan yolcu taşıma vagonlarını ilk kez Eurasia Rail Fuarı’nda dış alanda sergileyecek. Son olarak raylı ulaşım sektöründe yalnızca araç üretimiyle değil, sinyalizasyon ve elektrifikasyon çözümleriyle de adından söz ettiren Siemens, bu ürün ve çözümlerini tanıtmak amacıyla özel olarak hazırlanan REcube adlı tanıtım aracını Euraisa Rail için etkinlik boyunca Eurasia Rail Fuarı’nda konumlandıracak.


Düzenlendiği 2011 yılından itibaren yüzde 40 büyüme gösteren Eurasia Rail Fuarı, bu sene 287 firmayı bünyesine almıştır. Fuara katılan 287 firmanın 170’i yabancı katılım olup 117’si Türk firmalarıdır. Yapıldığı ilk günden beri  T.C. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’nın yanı sıra T.C. Devlet Demiryollarından da tam destek alan fuar 2012 senesinin Haziran ayı itibariyle UFİ (Uluslararası Fuarlar Birliği) onaylı fuar statüsüne yükselmiştir. 

Aynı zamanda Eylül 2012 tarihi itibariyle Alman Hükümeti ilk kez Türkiye’deki bir fuara yani Eurasia Rail Fuarı’na, Alman katılımcılara devlet desteği vererek fuarın da uluslararası pazarda olduğunu ispatlamıştır. Fuar ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan yabancı ve Türk katılımcıların söz alacağı konferans ve seminer programları ise uluslararası ve yerli basının da ilgisini bir hayli çekmekte olup demiryolu ve hafif raylı sistemlerde olan gelişmeleri gözler önüne sermektedir. 

29 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılması beklenen 5 milyar dolarlık yatırım hacmiyle dünyanın en büyük ikinci sualtı demiryolu projesi olan Marmaray’ın çözüm ortakları İspanyol firması OHL, Alarko, Astaldi, Hyundai Rotem gibi firmalar da Eurasia Rail Fuarı’nda buluşuyor. 2012 senesinde gerçekleştirilmiş olan Eurasia Rail Fuarı’nda TCDD; Bosna Hersek, Irak, Bulgaristan ile uluslararası anlaşmalar imzalanmış olup yeni demiryolları hatlarının inşaası, sınır kapılarından demiryolu araçlarının kolay geçmesi konusunda Eurasia Rail yapı taşı olmuştur. 

2013’de de gerçekleşen fuarda yine kamu ve özel sektörün hazır bulunduğu uluslararası anlaşmalar Euarasia Rail de imza altına alınmakla beraber 10 ülkeden alım heyetleri fuarı resmen ziyaret ediyor.
DÜNYANIN 3. BÜYÜK DEMİRYOLU FUARI: EURASIA RAIL   DÜNYANIN 3. BÜYÜK DEMİRYOLU FUARI: EURASIA RAIL  Reviewed by train on Salı, Mart 05, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok