MİGROS PARAKENDE TRENİ YOLA ÇIKTI

Perakende Treni, Devlet Demiryolları’ndan kiralanan 13 özel vagonla 7 Eylül’de yola çıktı. 30 Eylül’e kadar 7 ili gezecek olan tren, lider perakendecilerle yerelleri ve tüketicileri buluşturacak.

Migros Genel Müdürü Özgür Tort, “Yenilikçilikten beslenmeyen perakendeci treni kaçırır” dedi.

TÜRKİYE’nin lider markalarını tüketicinin ayağına götürecek olan Perakende Treni yola çıkıyor. Devlet Demiryolları’ndan kiralanan 13 özel vagonla 7 Eylül’de (yarın) yola çıkacak Perakende Treni, 30 Eylül’e kadar 7 ile ulaşarak lider perakendecileri ile yerelleri ve tüketicileri biraraya getirecek. Migros, Dove, Yataş ve Nestle gibi markalar, gidilecek her bir ilde, trenin garda konaklayacağı 3 gün süresince ortalama 25 bin civarında kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Toplamda 2 milyon liralık operasyon maliyeti bulunan Perakende Treni’nde özel etkinlikler düzenlenecek.

Hürriyet’in basın sponsorluğunu yaptığı bu yolculukta toplam 2 bin 978 kilometre yol kat edilecek. Projenin sahibi Yaratıcı Mecralar Şirketi’nin Genel Müdürü Gökçe Tabak, bu yıl ilk kez yola çıkacak Perakende Treni’nin perakendecileri mağazaları dışında tüketiciyle buluşturan etkinlik olacağını belirterek, “İstanbul’dan Haydarpaşa Garı’ndan hareket edecek tren Eskişehir, Konya, Adana, Gaziantep, Kayseri ve Ankara’ya gidecek. Ankara’dan sonra İstanbul’a dönecek. Her uğradığı gar alanını ‘bayram yeri’ne çevirecek” dedi.
Her vagona farklı marka
Tabak, projeyi şöyle anlattı: “Her markaya bir vagon ayırdık. Ayrıca şov vagonu olarak değerlendireceğimiz tiyatro vagonu ve konferans vagonu da tren içindeki önemli çekim merkezi noktalar. Tiyatro vagonunda birçok marka için belli saatlerde farklı hedef kitlelere erişebilecekleri kendi marka stratejilerine göre kadınlar, çocuklar, gençler hatta bebekli aileler için aktivite yapabilecekleri bir ortam hazırladık.

Konferans vagonunu ise özellikle üst düzey toplantıların, çeşitli mini zirvelerin gerçekleştirilebileceği bir merkez olarak konumladık.”

Mağaza atmosferi yaratacak
“Yenilikçilikten beslenmeyen perakendeci treni kaçırır” diyen Migros Genel Müdürü Özgür Tort, şunları dile getirdi: “Perakende Treni yenilikleri farklı illerdeki tüketicilerle bire bir paylaşmamız, yüz yüze anlatmamız için eğlenceli bir platform olacak. Örnek reyonlarımızla içeride mağaza atmosferini yaratırken, asıl dikkati hergün milyonlarca Migros tüketicisinin mağaza içinde deneyimlediği yenilikçi hizmet ve uygulamalarımıza çekeceğiz. iPhone üzerindeki ilk ‘Mobil Market’ uygulamasını geliştirerek teknolojiyi hayatın parçası yapanlar için alışverişte dönüm noktası olacak yeniliğimizi, Perakende Treni ziyaretçileri yerinde deneyimleyebilecekler. ”

Uyku rengini ölçecek

21 Eylül’de trenin duraklarından biri olan Kayseri’de “Yenilikler, Fırsatlar ve Şifreleri” isimli bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını söyleyen Yataş Genel Müdürü Fevzi Menteş, “Kullanım alışkanlıkları ve yaşam tarzından kaynaklanan beklentiler her bölgeye göre değişiklik gösteriyor” dedi. Yataş’ın vagonunda kurulacak olan sistemle isteyenlere Sleep to Live uyku rengi ölçümlemesi yapılacak. Bu sistem vücut tipi için en iyi duruş desteği ve basınçsal rahatlama sağlayacak olan uyku yüzeyini tespit ediyor.

Sağlıklı beslenme ve iyi yaşamı anlatacak

PERAKENDE Treni’nde uğrayacakları her şehirde tüketicileri sağlıklı beslenme ve iyi yaşam konusunda bilgilendirecek etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Nestle Türkiye CEO’su Hans-Ulrich Maye, “Gittiğimiz şehirlerde tüketicilerimiz, beslenme, sağlık ve iyi yaşam konusunda Nestle Beslenme Uzmanı Diyetisyen Ece Nevra Durukan ile buluşacaklar. Maggi markamızın lezzet uzmanı Sahrap Soysal da tüketicilerimizle bir araya gelip onlara yeni yemek fikirlerini aktaracak ve bu lezzetleri paylaşacak. Anneleri ise çocukların sağlıklı beslenmesi hakkında bilgilendireceğiz” dedi.

Türkiye’nin kişisel bakım haritası çıkacak

UNILEVER Türkiye Kişisel Bakım Pazarlama Direktörü Özlem Engin, Türk kadınlarını kişisel bakım konusunda cesaretlendirmeyi amaçladıklarını dile getirerek şunları söyledi: “Bu etkinlikle kişisel bakım aşamalarını tüm kadınlara uygulamalı olarak aktarmayı hedefliyoruz. Trenle yola çıkacak ve yapacağımız araştırmalarla Türkiye’nin kişisel bakım haritasını çıkaracağız.

Vagonumuzda uzmanlar bakımın ilk adımı olan temiz ve sağlıklı cilt için tüketicilerimizin ciltleri üzerinde kişiye özel analizler yapacak. Ziyaretçilerimiz ürünlerimizi deneyebilecek.

İkinci adımda ise saç derisi ve saç yıpranma testleri yapılacak ve tüketicilere bilgi akışı sağlanacak. Bunu koltukaltı bakımı takip edecek. Bu aşamada doğru deodorant kullanımı aktarılacak ve ürün testleri gerçekleştirilecek.

Dördüncü ve son adım olan nemlendirme aşamasında nemlilik testlerinin ardından katılımcılar ürünlerimizi deneme olanağı bulacak. Ziyaretçiler, uzman masörlere el masajları yaptırabilecek, uzman dermatologlarla sohbet edecek ve yüz yogası, pilates gibi etkinliklere katılabilecek.”HÜRRİYET EKONOMİ
MİGROS PARAKENDE TRENİ YOLA ÇIKTI MİGROS PARAKENDE TRENİ YOLA ÇIKTI Reviewed by train on Pazar, Eylül 11, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok