Demiryolu ve denizyolu taşımacılığı ağırlık kazanıyor

Yükler trenlerle gemilere, oradan da dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Ulaştırma Bakanlığı taşımacılıkta demiryolu ve denizyolunun ağırlık kazanmasında kararlı. Bunun için gazetelere reklam bile veriliyor.
Türkiye'de taşımacılık denince akla hep karayolu geliyor. Milyonlarca ton yükün geçtiği yollar, aşındıkça aşınıyor. Bunun önüne geçmek, karayollarının yükünü hafifletmek için yeni alternatifler ön planlar çıkarılıyor. Bu çerçevede demiryolu ve denizyolu taşımacılığı son yıllarda yükselen değerler olarak görülüyor.

Hem Süre Kısaldı, Hem de Maliyet Azaldı
Hem sürenin kısalması hem de maliyetinin daha az olması demiryolu ve denizyolu taşımacılığının gücüne güç katıyor. Üstelik karayolu ile 500 tırın taşıdığı yükü, bir tren tek seferinde taşıyabiliyor.

Demiryolunda yük taşımacılığındaki gelişim rakamlara da yansıyor. 2002 yılında demiryollarında 14 milyon ton yük taşınırken, bu rakam 2008 yılında 23 milyon tona kadar çıktı.

Demiryolları Açısından Tablo İç Açıcı
Hatta 2008 yılının Temmuz ayında 2 milyon 200 bin ton yük taşınarak bir de rekora imza atıldı. Tablo demiryolları açısından iç açıcı. Rakamları daha yükseklere taşımak için Ulaştırma Bakanlığı kararlı...

Demiryollarından Limanlara Ulaşım Kolaylaşacak
Yükünü demiryolu ile taşıyan kolayca limanlara ulaşabilecek. Böylece bir seferde binlerce ton yük limanlara oradan da dünyanın dört bir yanına daha kolay taşınabilecek. Üstelik yükünü limanlara demiryolu ile taşıyanlara hem taşıma ücretlerinde hem de limandaki diğer işlemlerde yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Uygulama İçin Reklamlar Hazırlandı
Uygulamadan herkesi haberdar etmek için ise reklamlar hazırlandı. Gazetelerde yayınlanan reklamlarla daha geniş kitlelere ulaşılması amaçlanıyor.

Ayrıca artan yük miktarını karşılamak için TCDD yeni lojistik merkezleri kurmaya hazırlanıyor. 11 ilde kurulacak olan lojistik merkezleri ulusal ve uluslararası taşımacılıkta önemli bir yükü üstlenecek. trt.net.tr
Demiryolu ve denizyolu taşımacılığı ağırlık kazanıyor Demiryolu ve denizyolu taşımacılığı ağırlık kazanıyor Reviewed by train on Perşembe, Ağustos 13, 2009 Rating: 5

Hiç yorum yok