Ankara-Eskişehir arasında saat başında hareket etmesi öngörülen hızlı tren, 13 Mart ta Ankara Garında gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek

Hızlı trenin adının belirlenmesi için internet sitesinde anket düzenleyen Devlet Demiryolları, en çok önerilen isimler arasından Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) seçti.

TCDD, vatandaşların YHT ile tanışması için bilet ücretlerini Mart sonuna kadar 5 TL'den satışa sunacak. YHT bilet ücretleri daha sonra 25 TL olacak.

SAATTE 250 KİLOMETRE HIZ YAPABİLECEK
Saatte 250 kilometre hıza çıkabilecek YHT, Ankara-Eskişehir arasında 419 yolcu kapasiteli set ile hizmet verecek

55 business, 354 birinci sınıf koltuk, 2 bedensel engelli koltuğu, 8 kafeterya ile radyo ve kapalı devre TV sisteminin yer aldığı YHT'nin business bölümde ayrıca laptop güç kaynağı bulunuyor.

Business bölümünde, 2-1 düzeninde deri kaplı koltuklar, 4 ayrı kanaldan en az 4 saat süreyle müzik yayını yapabilecek ses ve görsel yayın sistemi yer alırken, birinci sınıf yolcu bölümünde 2-2 düzeninde kumaş kaplı birinci sınıf koltuklar ve müzik sistemi olacak.

Koltuk arkalarında ve tavanda LCD ekranın bulunduğu setlerdeki tekerlekli sandalye bölümü ve özel dizayn edilmiş tuvaletler engelli vatandaşların ihtiyacını karşılayacak.

YHT, Ankara-Eskişehir arasında tamamı elektrikli, sinyalli ve çift hatlı hızlı demir yolu üzerinde çalışacak.ntvmsnbc

Ankara-Eskişehir arasında saat başında hareket etmesi öngörülen hızlı tren, 13 Mart ta Ankara Garında gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek Ankara-Eskişehir arasında saat başında hareket etmesi öngörülen hızlı tren, 13 Mart ta Ankara Garında gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek Reviewed by train on Perşembe, Mart 05, 2009 Rating: 5

Hiç yorum yok