TCDD'NİN, AVRUPA KAPISI KAPIKULE'DEKİ YOL YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


TCDD bir yandan hızlı tren Projeleri ve Marmaray Boğaz tüp geçişi projesiyle ülke gündemine gelirken, diğer yandan eski yolların yenilenmesine hızla devam etmektedir.

Bu maksatla TCDD'nin Avrupa ile Demiryolu bağlantısını sağlayan Kapıkule – Pehlivanköy güzergâhında 67 Km'lik 1971 yılında ferş edilmiş olan ahşap traversli yolun yenileme çalışmaları 09.10.2008 de düzenlenen bir törenle başlatıldı.

Törende konuşan TCDD 1.Bölge Müdürü Üzeyir Ülker; “ Demiryollarımızın yıllarca ihmal edildiğini, ancak son 5-6 yıldır yapılan büyük yatırımlarla demiryollarımızın yeniden devlet politikası haline geldiğini” ifade etmiştir. Ülker, ilaveten “ kurum olarak başlatılan Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara –Sivas hızlı tren projelerinin yanı sıra yıllardır bakımları yapılmayan mevcut hatlarında yenileme çalışmalarının başlatıldığını ve bu çalışmalara aralıksız devam edildiğini belirtmiştir.

Kapıkule-Pehlivanköy yol yenileme çalışmalarının; kullanılan 60'lık raylar ve traversler ile diğer bütün malzemelerin Ülkemizin kendi üretimi olması nedeniyle daha da anlamlı olduğunu sözlerine ekleyen Ülker “ 67 Km'lik yolun yenilenmesiyle bu kesimde 60 Km/saat'lik süratin iki katına çıkacağı ve sürenin yarı yarıya azalacağını da sözlerine eklemiştir.

Törene katılan çok sayıda mahalli ve ulusal basın ile diğer davetlilerin yanı sıra Edirne Vali Yrd. Ali Deniz Sürmen de “ Bölge Müdürümüzün Demiryollarımızdaki çalışmalar ve gelişmeler için anlattıkları çok heyecan ve mutluluk vericidir. Demiryollarındaki çalışmalarla ve bugün başlatılan yol yenileme çalışmalarıyla halkımıza daha iyi ve daha hızlı hizmet vereceği için mutluyuz” şeklinde duygularını dile getirmiştir.

Halen Poz Çalışmaları 110 işçi, 14 teknik eleman ve 23 adet iş makinesi ve ekipmanla devam etmektedir.TCDD

TCDD'NİN, AVRUPA KAPISI KAPIKULE'DEKİ YOL YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR TCDD'NİN, AVRUPA KAPISI KAPIKULE'DEKİ YOL YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Reviewed by train on Cumartesi, Kasım 01, 2008 Rating: 5

Hiç yorum yok