İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Güney Koreli Rotem firmasına sipariş verdiği metro vagonlarından birinin Taksim'de sergilenmesine başlandı.


Taksim Meydanı'na, sabah saatlerinde bir tır ile getirilen vagon yetkililerce incelenmesinin ardından, vatandaşlar tarafından gezilebilmesi için kapıları açıldı.

Daha sonra vagonun kapısına, vatandaşların vagona çıkabilmesi için bir merdiven yerleştirilmesi üzerine bazı meraklı vatandaşlar vagonu gezdiler.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, metroda kullanılmak üzere Güney Koreli Rotem firmasına sipariş verilen 4 vagonunun istanbula getirildiği belirtilerek, bunlardan 1'inin 2 gün süreyle Taksim Meydanı'nda halkın beğenisine sunulacağı kaydedildi.

istanbula metrosunun yapım çalışmaları süren 4. Levent-Darüşşafaka ile Taksim-Şişhane arasında hizmet verecek olan vagonlardan diğer 3'ünün bugün, sergilenen vagonun ise Cumartesi günü Levent'te raylara indirileceği bildirildi.

istanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 4. Levent-Darüşşüfaka arasında kullanılacak yeni vagonların bu gece hatta indirilmesi nedeniyle Taksim-4. Levent arası metro hattındaki seferler, saat 22.00 itibariyle sadece Taksim-Levent arasında yapılacak.

4. Levent'e gitmek isteyen yolcular için Levent İstasyonu çarşı çıkışında İETT otobüs seferleri düzenlenecek haber7/AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Güney Koreli Rotem firmasına sipariş verdiği metro vagonlarından birinin Taksim'de sergilenmesine başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Güney Koreli Rotem firmasına sipariş verdiği metro vagonlarından birinin Taksim'de sergilenmesine başlandı. Reviewed by train on Cuma, Eylül 12, 2008 Rating: 5

Hiç yorum yok