Yape Yapay zekalı robot kurye

Gelişen robot teknolojisiyle, her geçen gün bilimkurgu filmlerini aratmayan ürünler görücüye çıkıyor. 

İtalyan araştırmacılar, yapay zeka ile donatılmış Yape adında bir kurye robot üretti. Trafiğe takılmıyor, elektrikli motoru ile sessiz ve çevreye zarar vermiyor. İtalyanlar yapay zekalı robot kurye "Yape" ile devrim yapmaya hazırlanıyor. 

Robotun testleri İtalya'nın kuzeyindeki Cremona kentinde yapılmaya başlandı. "Yape"nin internet üzerinden yapılan alışverişlerin yanı sıra yiyecek teslimatlarında da kullanılması hedefleniyor. 

 İki tekerlek üzerinde dengede durabilen "Yape" tek şarj ile 50 kilometre yol katedebiliyor. 

Yapay zeka adrese yaklaştığında alıcıyı mesajla uyarıyor. GPS'e ek olarak çok hassas alıcıları var. müşteriler robotun nerede olduğunu anlık olarak takip edebiliyor. 

Çevresinde olup bitenleri özel alıcılarıyla takip eden Yape, kargosunu güvenle ulaştırmayı başarıyor. "Yape" yüz tanıma özelliği ile kargoyu sadece alıcıya teslim ediyor. Hırsızlık denemelerini engellemek içinse "Yape"nin üzerindeki kameralar polis karakolu ile bağlantı halinde olacak. 

Robotun şimdilik tek olumsuz yanı düşük hızı. "Yape"nin hızını arttırmayı planlayan üreticileri "robot kurye"nin 2019'da İtalya sokaklarında olacağını söylüyor.ntv
Yape Yapay zekalı robot kurye Yape Yapay zekalı robot kurye Reviewed by train on Pazartesi, Şubat 05, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok