SİEMENS YÜKSEK HIZLI TREN ÜRETİMİNE BAŞLIYOR

Siemens, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) için üreteceği 7 hızlı tren setinden ilkini geçtiğimiz yıl teslim etmişti. Firmanın kalan trenlerin üretimine ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu. 

ÜRETİM HAZİRAN AYINDA BAŞLAYACAK Firmanın isminin açıklanmasını istemeyen sözcüsü, yaptığı açıklamada "Yeni trenlerin üretimine haziran ayında başlanacak. Ancak, tasarım konusunda bazı izlenimler edinebilmek için bu iki ya da üç ay sürebilir. Haziran ayında bu projeye başlamak için hiç bir engel yok" dedi. 

İLK BOYALI GÖVDE 2-3 AY İÇERİSİNDE ORTAYA ÇIKACAK Üretimine başlanacak yeni YHT'lerin Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bir liman kenti olan Krefeld'deki fabrikada yapılacağını ifade eden sözcü, ilk boyalı gövdenin 2-3 ay içinde ortaya çıkacağını dile getirdi. 

SAATTE 300 KİLOMETRE 
TCDD'nin Siemens'e geçen yıl haziran ayında verdiği siparişin firma için Türkiye'de demiryolu taşımacılığında umut veren bir pazara girme anlamına geldiğini vurgulayan sözcü, "İlgili sözleşme gelecek 7 yıl boyunca bu trenlerin bakımını da içeriyor. Trenler TCDD’nin resmi renginde olacak ve saatte 300 kilometre hız yapabilecek şekilde tasarlanacak" ifadesini kullandı. 

YOLCU SERVİSİ 2017 YILINDA TAMAMLANACAK 
Söz konusu YHT'lerin ağırlıklı olarak İstanbul-Ankara ve Ankara-Konya arasında yolcu taşıyacağını dile getiren şirket sözcüsü, TCDD'nin son planlarına göre trenler için yolcu servisinin 2017 yılında tamamlanacağını kaydetti. Sözcü, söz konusu YHT'lerin maliyetine ilişkin ise, "Trenler için somut bir sipariş değeri resmi olarak açıklanmadı. Ancak, servis hariç teknik ve güç donanımlarına bağlı olarak 30-35 milyon avro aralığında bir fiyat düşünülüyor" açıklamasında bulundu.

TURKUAZ RENGİNE BOYANACAK 
Öte yandan, bu yıl şubat ayında TCDD Genel Müdürlüğü yaptığı oylama sonucunda YHT setlerinden ilkini turkuaza boyama kararı almıştı. Tren setlerinin renginin belirlenmesi amacıyla yapılan oylamada 8 seçenek arasından en yüksek oyu turkuaz renk modelinin aldığı, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından duyurulmuştu. haber7
SİEMENS YÜKSEK HIZLI TREN ÜRETİMİNE BAŞLIYOR SİEMENS YÜKSEK HIZLI TREN ÜRETİMİNE BAŞLIYOR Reviewed by train on Salı, Haziran 03, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok