SİNCAN-BATIKENT METROSU AÇILDI

Sincan-Batıkent Metrosu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. 

Metronun vatman koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, metronun bir hafta ücretsiz hizmet vereceğini ifade etti. 

 Hattın istasyonları şöyle olacak: Batıkent, Batımerkez, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 3, Devlet Mahallesi, Fatih, GOP, Törekent 1 ve OSB. Metro hattının yapımı için 216 milyon lira harcandı. 

Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "Bugün Ankara'da bir büyük hasreti sonlandırıyoruz. Ankara'da 3 koldan ilerleyen metro hatlarından Batıkent-Sincan hattını açıyoruz. Bu hattın açılışının 11 ay öne çekilmiş olması bir azmin göstergesidir. Hayırlı olsun diyoruz. Önümüzdeki ay da Kızlıay Cayyolu hattını 10 ay erken hizmete alıyoruz. Sırada Keçiören metrosu var. O da yıl sonunda test sürüşlerine başlayacak, 2015 yılında onu da hizmete almış olacağız. 

Ankara'daki raylı sistem uzunluğu 23.5 kilometredir. Bunu 67.5 kilometreye çıkaracağız. Kızılay'dan Esenboğa'ya giden metro, Kızılay'dan gara yine bir metro hattımız olacak. Biz laf üretmeyiz icraat üretiriz. Ankara'yı ulaşımda da Avrupa başkenti konumuna yükseltmiş olacağız. Batıkent-Sincan ulaşım süresi 35 dakika olacak, kısa zamanda aktarmayı da kaldıracağız Kızılay'a direkt ulaşacak ve 30 dakikanın altına düşüreceğiz.ntvmsnbc
SİNCAN-BATIKENT METROSU AÇILDI SİNCAN-BATIKENT METROSU AÇILDI Reviewed by train on Çarşamba, Şubat 12, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok